NA24.no

Ny runde med Saddam

Sist oppdatert:
Mandag er det klar for en ny runde i retten for Saddam Hussein.

Inntil fem vitner skal forklare seg om Saddams rolle under massakren av 140 shia-muslimer i byen Dujail i 1982. Sju andre er tiltalt etter aksjonen, som ble satt i gang som hevn etter et mislykket attentat mot diktatoren.

Flere av vitnene vil opptre med skjult identitet, melder Reuters. Søndag ble en av dommerne byttet ut, fordi en av de medtiltalte skal ha vært innblandet i drapet av broren hans.

Drap og vold
Søndag ble det også avslørt at en gruppe skal ha planlagt å angripe rettsbygningen i Bagdad med raketter. Ifølge sikkerhetsrådgiveren Mouwaffak al-Rubaies kontor skulle den sunnimuslimske gruppen «1920 Revolution Brigades» fyre av raketter mot bygningen.

Rettsmøtet mandag er det tredje i rekken siden saken mot den tidligere diktatoren startet i oktober. I rettsmøtet 28. november ble det avgjort å utsette saken for å gi forsvarerne mer tid. Siden saken begynte er to av forsvarerne drept av opprørere.

I løpet av møtet rakk Saddam Hussein å skjelle ut dommeren fordi heisen opp til rettslokalet var stengt, og fordi han ble fulgt av «utenlandske» vakter.

Bortført
Mandag ble en fransk ingeniør bortført utenfor huset sitt av sju væpnede menn i to biler, bekrefter en irakisk politimann ifølge Reuters.

Den franske ambassaden i Bagdad har ingen opplysninger om bortføringen. Mannen er identifisert som Brent Blanche, og arbeidet med vannrensing i Bagdad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere