NA24.no

Ny sjef for svensk telekjempe

Telegiganten Telia Sonera har ansatt ny toppsjef.

Telia Sonera har ansatt den 56-årige Lars Nyberg som ny administrerende direktør.

NA24 - din næringslivsavis

Han overtar roret etter at den mangeårige toppsjefen Anders Igel måtte rydde pulten tidligere i sommer.

- Vi ville ha en sterk, visjonær leder og har vært heldige som har lyktes å hente inn Lars Nyberg. Han er det perfekte til å lede selskapet inn i fremtiden, sier Telia Soneras styreformann Tom von Weymarn, ifølge di.se.

Nyberg har tidligere ledet det amerikanske it-selskapet Micronic, og han har hatt flere ledende roller i det nederlandske elektronikkonsernet Philips i løpet av en 20-årsperiode.

På presentasjonen av Telia Soneras kvartalsrapport fredag, sa Nyberg følgende:

- Det finnes en hel del utfordringer, men også store muligheter. Den største utfordringen blir å prioritere selskapets ressurser til de områder vi kan få størst gjennomslag i markedet, sa Nyberg.

Nyberg tiltrer sin nye stilling i september.

Telia Sonera, eieren av norske NetCom, leverte fredag tall for andre kvartal, som viste at resultat etter skatt endte på 3,83 milliarder svenske kroner, ni prosent svakere i forhold til samme periode i fjor. På forhånd var det ventet et nettoresultat på 4,17 milliarder kroner.

Selskapets omsetning endte på 23,9 milliarder kroner, en økning på 5,1 prosent, og 1,7 prosent over analytikerforventningene, ifølge di.se

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere