*Nettavisen* Økonomi.

Ny sjef i NRK

Foto: Anne Liv Ekroll

Skal digitalisere radioen.

Øyvind Vasaasen blir ny distribusjonssjef i NRK etter Oddvar Kirkbakk som går av med pensjon til sommeren. Digitaliseringen av radioen blir den viktigste strategiske oppgaven for den tidligere radiosjefen de nærmeste årene, melder rikskringkasteren.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Min bakgrunn vil åpenbart være en fordel i arbeidet med å få digitalisert radioen. Det er viktig for både publikum og radioaktørene at digitalovergangen for radio ikke drar ut i tid. Digitaliseringen av fjernsynet har gått over all forventning, og selv om en tilsvarende prosess for radioen på mange måter er mer komplisert, er den helt nødvendig, sier Øyvind Vasaasen.

Øyvind Vasaasen begynte i NRK i 1988 og har arbeidet ved flere distriktskontorer, vært sjef for Radiosporten, Dagsnytt og Alltid Nyheter. Vasaasen overtok som radiosjef høsten 2004 og er styreleder i Digitalradio Norge, som er et samarbeid mellom P4, Norkring og NRK.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas er svært godt fornøyd med valget av Øyvind Vasaasen.

- Distribusjonssjefen har en nøkkelrolle i NRK. Jeg ser det som en fordel at han har bakgrunn fra programsiden i NRK. Avdelingen er allerede stinn av teknisk kompetanse, og Øyvind Vasaasen vil bidra til tettere samarbeid mellom program og distribusjon. Det er strategisk viktig, sier Hans-Tore Bjerkaas.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.