*Nettavisen* Økonomi.

Ny sjef på Fisketorget

Den nye sjefen på Fisketorget, Bent Unneland (tv), og torghandler Tom Rørnes. Foto: Fisketorget

Fisketorget i Bergen tar form.

Driftselskapet for Fisketorget i Bergen, NEAS, har valgt ut og forhandlet med leietakerne som skal inn i det nye bygget på Fisketorget. Nå foreligger resultatet.

- Vi er meget fornøyde med å få med oss visjonære og profesjonelle torghandlere samt Bergen Reiselivslag, Turistinformasjonen i Bergen og Stiftelsen Norsk Sjømatsenter, sier direktør for Neas i Bergen, Knut Hjertholm.

Torghandlerne som har fått kontrakt i det nye bygget på Fisketorget er Øystein og Ragnar Fjellskål, Arnfinn Djukastein, Tom Rørnes og Alf Husebø.

Ny sjef på Fisketorget
Bergenseren Bent Unneland blir sjefen på Fisketorget. Han har de siste to årene arbeidet som rådgiver for Bergen Torghandler Forening og arbeidet tett sammen med Norsk Sjømatsenter i rollen som daglig leder og styremedlem i Fisketorget i Bergen AS. I rollen som torgsjef vil Unneland blant annet ha ansvar for organisering, forretningsutvikling og markedsføring. - Fisketorget har viktige og verdifulle tradisjoner som må ivaretas på en god og forsvarlig måte. Vi er derfor svært fornøyde med det kvalitetsløftet vi er i ferd med å få. Fisketorget er tross alt ikke bare viktig for Bergen og bergenserne, men er en av Norges mest kjente og besøkte turistattraksjoner, sier Unneland.

Kriterier for kontraktstildeling
Bergen kommune og Neas har satt strenge krav til torghandlerne som skal tildeles leiekontrakter på Fisketorget. Alle søkerne vurderes etter tre kriterier: Forretningsidé og konsept, økonomi samt ambisjoner og visjoner.

- For enkelte vil det kunne være en tøff overgang å signere en leieavtale på det som blir «nye Fisketorget». Årsaken til dette er nye og strengere krav til renhold, drift og vedlikehold. Fisketorget skal være et sted bergenserne skal kunne være stolte av til enhver tid. Dette krever økte ressurser knyttet til drift og organisering. Samtidig må vi være sikre på at de som ønsker å drive som torghandler har de riktige forutsetningene for å lykkes, sier Knut Hjertholm i Neas.

Bergenserne vil ha Fisketorget
Norsk Respons har nylig gjennomført en representativ spørreundersøkelse på vegne av Neas blant 600 bergensere. Et av spørsmålene var foretrukket navn på torget i Bergen.

- 58 prosent av de spurte svarte Fisketorget. Torghandlerne var enda klarere på at Fisketorget var rett navn, dermed var valget enkelt, sier Hjertholm.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag