NA24.no

Ny sjef til Holberg-fondene

Sist oppdatert:
Nordeas kapitalforvaltertopp Egil Herman Sjursen blir ny sjef i Holberg-fondene, og tar over jobben etter Inga Lise Moldestad.

Holberg Fondsforvaltning, som står bak de populære Holberg-fondene, har ansatt Egil Herman Sjursen som ny administrerende direktør og partner.

Han etterfølger dermed Inga Lise Moldestad, som de siste 2,5 årene har ledet selskapet.

- Dette var en fantastisk mulighet for å få Holberg-fondene frem og videre ut i markedet. Egil har jobbet mye i fondsmarkedet og på kundesiden, sier Moldestad til NA24 iMarkedet.

Hun blir i selskapet som viseadministrerende direktør og partner, og understreker at hun ikke er på vei ut.

- Vi er i stor vekst og det er mange oppgaver å løse, sier Moldestad til NA24 iMarkedet.

Sjursen var blant annet administrerende direktør i Vesta Forvaltning AS fra selskapet ble startet i 1994 og til det ble solgt til Skandia Kapitalforvaltning (og senere DnB Asset Management ) i 2000.

Deretter var han i tre år finansdirektør i Vesta Forsikring AS / Vesta Liv (som etter hvert ble Nordea Liv ) og de tre siste årene har han vært administrerende direktør for Nordeas kapitalforvaltningsvirksomhet i Norge.

Holberg-fondene har nå rundt 6 milliarder kroner i forvaltningskapital og har vokst kraftig de siste årene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere