*Nettavisen* Økonomi.

Ny smell for AIG

Finanskonsernet må igjen reddes av myndighetene.

02.03.09 14:55

De amerikanske myndighetene tar nå nye grep for å redde det skadeskutte forsikringsselskapet American International Group. Nok en gang åpner den amerikanske sentralbanken hvelvet.

NA24 iMarkedet – siste nytt fra finansmarkedene

Totalt stilles en livline på 30 milliarder dollar tilgjengelig som selskapet skal få trekke på ved behov. Dette gjøres for å unngå at AIG igjen skal komme i et desperat behov for kapital. Finanskrisen har rammet AIG tungt, og virksomheten som omfatter forsikringer på obligasjonslån har bidratt til milliardtap.

Hjelpen som er koordinert av både finansdepartementet og Federal Reserve gjøres ved at finansdepartementet får preferanseaksjer. Fra før har myndighetene tatt store eierposter. Det ble gjort for å hindre en totalt kollaps i finanssystemet.

Forsikringskonsernet fikk et negativt resultat på 61,66 milliarder dollar, eller 22,95 dollar per aksje i fjerde kvartal. I samme periode året før hadde selskapet et negativt resultat på 5,29 milliarder dollar.

Selskapet skriver at den pågående alvorlige nedgangen i kredittmarkedene, spesielt innen boliglånsrelaterte eiendeler og kostnader knyttet til pågående omstruktureringsaktiviteter veier tungt inn på resultatene.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.