Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Ny smell for BW Gas

Sist oppdatert:
Første kvartal ble et nytt fiaskokvartal for rederiet BW Gas.

I tillegg til at markedet for de store gasskipene gikk til bunns ved inngangen til 2008, så sliter BW Gas også med store negative finansposter i kvartalet.

NA24 - din næringslivsavis

Fasiten vise store røde tall på bunnlinjen og driftsresultat godt under det markedet hadde ventet seg fra et av verdens ledende gasskipsrederier.

Rederiet melder om fallende inntekter fra alle segmenter innen frakt av LPG (flytende petroleumsgasser) og da med de største skipene i VLGC-segmentet i spissen for svekkelsen. Det som trakk litt opp var økte resultat er fra frakten av flytende naturgass, LNG.

NA24-TV:Se presentasjonen her


For svakt drift
BW Gas logget driftsinntekter på 155,1 millioner dollar i første kvartal, en nedgang på 16,5 millioner dollar sammenlignet med samme periode i fjor. Dette ga et driftsresultat før avskrivninger og salgsgevinster på 45,1 millioner dollar, mot 66,4 millioner i samme periode i fjor.

Analytikerne hadde ifølge Reuters Research ventet seg et EBITDA-resultat på 57 millioner dollar.

Driftsresultatet endte på 31 millioner dollar inkludert salgsgevinster på 12,6 millioner dollar. Her hadde analytikerne sett for seg 42 millioner dollar. I samme periode i fjor var driftsoverskuddet på 46,4 millioner dollar etter gevinster på 6,5 millioner dollar.

Finanssmell
Som om skuffelsene på driften ikke var nok, så bidro store finanskostnader til at bunnlinjen før skatt endte på minus 47,8 millioner dollar. Det inkluderer blant annet valutatap på 36,8 millioner dollar.

I første kvartal 2007 la BW Gas frem et overskudd før skatt på 28,3 millioner dollar. Analytikerne hadde ventet et resultat på minus 1 million dollar for årets periode.

BW Gas guider etter den svake starten på året på et driftsresultat i år som vil havne under 2007-nivået.

NA24-TV:Se presentasjonen her

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!