Ny smell for eiendomsutvikler

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)

Fornebu-utbygger Scandinavian Property Development fikk en karamell i tredje kvartal.

Scandinavian Property Developments problemer med Fornebu-utbyggingen vises igjen i regnskapstallene.

NA24 - din næringslivsavis

I tredje kvartal endte underskuddet før skatt på 687 millioner kroner, mot et overskudd på 4 millioner samme kvartal i fjor. Så langt i år har selskapet tapt hele 1,5 milliarder kroner.

Skriver ned eiendommer
Det er i all hovedsak verditapet på eiendommene som rammer selskapet. En uavhengig gjennomgang, utført av DTZ, viser at selskapet skriver ned markedsverdien av eiendommene med 494,7 millioner kroner. Samlet nedskrivning for prosjekter og goodwill for tredje kvartal er på 549,1 millioner.

Selskapets driftsinntekter endte på 751,6 millioner kroner, mot 9,3 millioner samme kvartal i fjor. Dette skyldes inntekter fra første byggetrinn i Rolfsbukta som nå er fullført. Dette salget har medført et tap på 142 millioner for selskapet, hovedsakelig grunnet en budsjettoverskridelse på 97 millioner for teknisk infrastruktur.

Utsettelser
De tre neste trinnene i Fornebu Hageby er vedtatt utsatt på ubestemt tid. Selskapet er nå i diskusjoner med Skanska for å beregne kostnadene knyttet til denne utsettelsen.

Konsernet har også hatt problemer knyttet til andelseierne i Rolfsbukta. Flere møter er avholdt med disse, og selskapet venter en tilbakemelding 1.desember knyttet til forslagene til løsning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.