Ny smell for Fredriksen-selskap

Bulkrederiet Golden Ocean har fått nok en kansellering mot seg.

02.03.09 14:17

Skipsreder John Fredriksens tørrlastrederi Golden Ocean Group fortsetter å knake i sammenføyningene. Nå er nok et lønnsomt timecharter i ferd med å forsvinne for rederiet som allerede har kniven på strupen.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Ifølge en melding fra rederiet mandag ettermiddag har en italiensk befrakter gitt rederiet beskjed om at de terminerer befraktningskontrakten på panamax-bulkskipet Salvatore Cafiero. Befrakteren som er italiensk vil nå tilbakelevere skipet som ifølge kontrakten skal gå på kontrakten til slutten 2010.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Den italienske befrakteren har betalt 58.900 dollar per dag i timecharterleie for skipet. Golden Ocean har på sin side leid inn skipet fra et italiensk rederi for 17.550 dollar per dag på timecharterbasis.

Den italienske befrakteren begrunner termineringen med offhire i forbindelse med at skipet har vært til dokking.

Golden Ocean skriver i en kommentar at de mener terminering er feilaktig og at rederiet har fått juridisk rådgivning som støtter dette synet. Fredriksens bulkrederi vil nå iverksette rettslig prosesser for å dekke tapet termineringen vil påføre rederiet.

- Golden Ocean vil bruke alle tilgjengelig muligheter for å sikre kravet, heter det i meldingen fra Golden Ocean.

Golden Ocean har i februar meddelt markedet at de i løpet av mars kan få en anstrengt likviditet dersom de ikke får på plass ffrisk kapital. Det skyldes blant annet bortfall av et par andre timecharteravtaler, samt inngått finansierings- og salgsavtaler.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.