NA24.no

Ny smell for Nutri Pharma

Nutri Pharma klarer ikke å slanke underskuddet. Nå kan de få en fet skatteregning.

Nutri Pharma gikk på nok en smell i første kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Resultatet før skatt endte med et underskudd på 5,87 millioner kroner og tapet vokser dermed videre. I samme periode året før presenterte selskapet et underskudd før skatt på 3,28 millioner kroner.

Mye av tapet skyldes sviktende omsetning i Russland og de tidligere Sovjet-statene. De totale driftsinntektene i første kvartal falt til 13,55 millioner kroner fra 22,55 millioner kroner i samme kvartal året før. Dette skyldes at Nutri Pharma ikke klarte å nå den samme omsetningen i Russland og landene rundt.

Driftskostnadene ble redusert til 19,2 millioner kroner fra 25,6 millioner kroner, men dette var ikke nok til å redde resultatet. Driftsresultatet viser et underskudd på 5,7 millioner kroner fra et tap på 3,1 millioner kroner i første kvartal i fjor.

I tillegg har Nutri Pharma fått problemer med skattemyndighetene. De stiller spørsmål rundt skattefastsettelsen fra årene 2001-2003. Et mulig resultat av denne disputten med skattemyndighetene kan resultere i at Nutri Pharma får avskåret 175 millioner kroner av 359 millioner i skattefordel som selskapet har i forbindelse med fremførbare underskudd.

Slankekostselskapet risikerer også å få straffeskatt hvis de får underkjent tidligere skattefordeler, men jobber med å rettferdiggjører praksisen de har hatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere