*Nettavisen* Økonomi.

Ny smell for Sevan

Sevan Marine må igjen justere opp kostnadene for sin første produksjonsplattform.

19.10.06 10:03

Det går frem av selskapets rapport for tredje kvartal.

Ifølge rapporten har sluttføringen og oppretting av forholdene avdekket tidligere i år til ytterligere kostnadsoverskridelser for selskapets første produksjonsplattform SSP Piranema.

NA24 - din næringslivsavis

For å bringe situasjonen under kontroll har selskapet sett seg nødt til å sette inn ekstra arbeidsressurser både for å avslutte utestående arbeid og i forbindelse med testingen for å nå fristene. Dette fører til at Sevan nå øker overskridelsene i forbindelse med enheten med ytterligere 25 millioner dollar.

Ekstraordinært

- Selskapet ser på kostnadsøkningen som en ekstraordinær situasjon. Basert på erfaringene gjort gjennom Piranema-prosjektet, har nødvendige tiltak blitt tatt for å bedre utføring av fabrikasjonen og konstruksjonsprosessen for de andre prosjektene, skriver Sevan.

Blant annet vil Sevan flytte med av arbeidene til Europa og gjøre endringer i prosjektorganisasjonen.

Selskapet forventer å ha Piranema-plattformen klar til produksjon for statsoljeselskapet Petrobras i brasiliansk farvann i henhold til plan. De forventer imidlertid at overskridelsene vil kun aha begrenset utslag på prosjektets lønnsomhet.

Sevan ser ikke behov for å øke kostnadsanslagene for de andre enhetene selskapet har under bygging. Arbeidene med disse går i henhold til plan.

Fortsatt samtaler

Seavn har foreløpig ingen inntektsgivende enheter, så regnskapene for tredje kvartal viser et driftsunderskudd på 4 millioner dollar og et nettoresultat på minus 7,3 millioner dollar. De første inntektene er vente å komme i forbindelse med at SSP Piranema settes i produksjon rundt årsskiftet.

Styret melder forøvrig i tredje kvartalsrapproten at de fortsatt er i diskusjoner med potensielle kunder om prosjekter både relatert til bore- og produksjonsenheter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.