NA24.no

Ny smell i storbank

Societe Generale
Societe Generale Foto: JOEL SAGET (Scanpix)
Sist oppdatert:
Societe Generale må ta nye milliardnedskrivninger.

Frankrikes nest største bank, Societe Generale, varslet onsdag formiddag om nye milliardnedskrivninger.

Banken melder nå om at den venter et lite overskudd i fjerde kvartal, etter omlag 1,4 milliarder euro i nedskrivninger.

Dette er knyttet til nedskrivninger av pantesikrede gjeldsforpliktelser av boliglånsrelaterte verdipapirer, endringer i verdsettelse av kredittforsikringer, og endringer i verdsettelse av finansielle forpliktelser. Det melder nyhetsbyrået Bloomberg.

Ventet 850 millioner euro
Selskapet ga ikke et eksakt estimat på resultatet i fjerde kvartal, men i samme periode året før, tjente selskapet 87 millioner euro. Analytikerne hadde, ifølge Bloomberg, ventet et nettoresultat i fjerde kvartal i fjor på 850 millioner euro.

Societe Generale, som tidligere har tatt om lag 10 milliarder euro i nedskrivninger etter den globale finanskrisen, varslet i forrige uke at de planlegger å isolere sine risikoaktiva i en egen enhet.

Skandaletrader
Den franske storbanken kom i søkelyset i januar 2008 i forbindelse med skandalen rundt traderen Jerome Kerviel. Ifølge ledelsen kostet Kerviel banken et tap på utrolige 4,9 milliarder euro (38,7 milliarder kroner), det største tradingtapet i bankhistorien.

Onsdag formiddag var Societe Generale-aksjen ned nærmere seks prosen på Paris-børsen. Banken har en markedsverdi på 36,7 milliarder euro, og i løpet av 2009 steg aksjen 44 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere