Ny smell i storbank

Societe Generale

Societe Generale Foto: JOEL SAGET (Scanpix)

Societe Generale må ta nye milliardnedskrivninger.

13.01.10 11:24

Frankrikes nest største bank, Societe Generale, varslet onsdag formiddag om nye milliardnedskrivninger.

Banken melder nå om at den venter et lite overskudd i fjerde kvartal, etter omlag 1,4 milliarder euro i nedskrivninger.

Dette er knyttet til nedskrivninger av pantesikrede gjeldsforpliktelser av boliglånsrelaterte verdipapirer, endringer i verdsettelse av kredittforsikringer, og endringer i verdsettelse av finansielle forpliktelser. Det melder nyhetsbyrået Bloomberg.

Ventet 850 millioner euro
Selskapet ga ikke et eksakt estimat på resultatet i fjerde kvartal, men i samme periode året før, tjente selskapet 87 millioner euro. Analytikerne hadde, ifølge Bloomberg, ventet et nettoresultat i fjerde kvartal i fjor på 850 millioner euro.

Societe Generale, som tidligere har tatt om lag 10 milliarder euro i nedskrivninger etter den globale finanskrisen, varslet i forrige uke at de planlegger å isolere sine risikoaktiva i en egen enhet.

Skandaletrader
Den franske storbanken kom i søkelyset i januar 2008 i forbindelse med skandalen rundt traderen Jerome Kerviel. Ifølge ledelsen kostet Kerviel banken et tap på utrolige 4,9 milliarder euro (38,7 milliarder kroner), det største tradingtapet i bankhistorien.

Onsdag formiddag var Societe Generale-aksjen ned nærmere seks prosen på Paris-børsen. Banken har en markedsverdi på 36,7 milliarder euro, og i løpet av 2009 steg aksjen 44 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.