*Nettavisen* Økonomi.

Ny sterk børsdag

Oljeprisen stiger og stiger. Det sender Oslo Børs rett opp.

22.05.08 09:47

Oslo Børs har igjen inntatt retningen mot tidligere rekordhøyder. Hovedindeksen blir løftet 0,83 prosent til 517,32 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Den fantastiske ferden for oljeprisen fortsetter også. Torsdag morgen koster kontraktene på nordsjøolje med levering i juli 134,18 dollar fatet. I løpet av morgentimene har kontrakten over omsatt for 134,51 dollar, noe som er ny rekord.

Onsdag ettermiddag kom de ukentlige oljelagertallene som viser at råoljelagre hadde den største nedgangen på fire måneder i forrige uke. Nå er lagrene lavere enn for fem år siden. Dette kommer rett i forkant av kjøresesongen for alvor sparkes i gang. I oljemarkedet har bekymringer for tilgangen på olje sendt prisene til stadige nye høyder. Dollaren har også svekket seg, mot flere av de viktigste valutaene.

StatoilHydro blir løftet 2,42 prosent til 211,20 kroner og er nær rekordhøydene, selv om de gikk uten rett til utbytte onsdag. Norsk Hydro løftes 1,92 prosent til 85 kroner. Seadrill stiger 1,84 prosent til 179,75 kroner.

John Fredriksens Frontline gjør det både Fredriksen og aksjonærene liker best for øyeblikket. De deler ut milliarder tilbake til aksjonærene. Frontline har hatt et sterkt kvartal i året første måneder, og det kommer aksjonærene nok en gang til gode. Tankmarkedet har vært sterkt og det vet Frontline å utnytte. Dermed kan John Fredriksen og de øvrige aksjonærene i tankrederiet vente seg 1 milliard kroner i utbytte for første kvartal. Aksjen stiger 0,59 prosent til 342 kroner.

Oppturen fortsetter for CanArgo. Aksjen blir løftet 25 prosent til 1,63 kroner. En annen liten børsmygg gjør det også sterkt i morgentimene. Repant stiger 18,64 prosent til 2,45 kroner, men det er beskjeden omsetning i aksjen som noteres uten rettigheter til fortrinnsretter i dag.

Otrum blir løftet 7,21 prosent til 7,29 kroner, også det på et lite volum.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag