NA24.no

Ny sterk børsuke

Børskommentar Asia, Asia, Nikkei
Børskommentar Asia, Asia, Nikkei Foto: FRANCK ROBICHON (Scanpix)
Børsfesten fortsetter i Asia.

Etter bedre amerikanske jobbtall enn ventet, stigende råvarepriser og ny opptur på Wall Street startet de asiatiske markedene med klar børsoppgang fredag.

Entusiasmen ble imidlertid svekket da Japan kom med nye svake tall.

De japanske myndighetene melder at maskineriordrene, en nøkkelindikator knyttet til selskapenes forbruk, kun steg med 0,5 prosent i august, langt unna tallknusernes forventninger på 2,3 prosent.

- Japanske maskineriordre var ganske skuffende. Markedet håpte på en sterkere økning. Det er bekymringer knyttet til styrken i den globale etterspørselen etter kapitalgoder. Dette tynger på sentimentet, sier sjefinvestering strateg Dariusz Kowalczyk, ifølge Associated Press.

Sterk uke
Den brede regionsindeksen for Asia og Stillehavet stiger med 0,3 prosent til 118,85 poeng. Så langt har denne indeksen steget med 3,5 prosent denne uken.

Aksjene i Shanghai stiger med 3,8 prosent, Sør-Koreas Kospi-indeks stiger med 1,7 prosent, Japans Nikkei med 1,5 prosent, mens Taiwans Taiex legger på seg 0,6 prosent.

Opptur i USA
I USA ble det klar oppgang. Ifølge statistikken fra amerikanske arbeidsmyndigheter, så kom det 521.000 nye søkere til arbeidsledighetstrygd i USA sist uke. Det var ventet at så mange som 540.000 skulle melde et behov sist uke.

Antallet videreførte på arbeidsledighetstrygd endte på 6.040.000 som var en nedgang på 72.000 i forhold til uken før.

Les mer her: Gulldag på Wall Street

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere