NA24.no

Ny storaksjonær i RXT

Sist oppdatert:
Tar stort jafts i emisjon

Fond seiler opp som største aksjonær i Reservoir Exploration Technology.

Cheyne opplyser at fond som er under deres forvaltning er blitt tildelt 36.879.288 aksjer og konvertible obligasjoner for 7,49 millioner dollar i forbindelse med kapitalutvidelsen i Reservoir Exploration Technology.

Med forutsetningen at emisjonen blir godkjent i en forestående ekstraordinær generalforsamling vil fond forvaltet av Cheyne eie 43,19 millioner aksjer eller rundt 28,2 prosent av stemmene i Reservoir Exploration Technology. Medregnet alle warrantsene og de konvertible obligasjonene vil eierandelen økes til 43,4 prosent.

Reservoir Exploration Technology har hentet inn 256 millioner kroner i ny kapital, fordelt på 134 millioner kroner i en aksjeemisjon og 122 millioner kroner gjennom utstedelse av gjennom konvertible obligasjoner. Tegningskursen er satt til 1,3 kroner per aksje i emisjonen.

Det er også planlagt en raperasjonsemisjon på 51,2 millioner kroner.

Kapitalutvidelsen må godkjennes på aksjonærmøtet som er satt til 1. april, og trenger også godkjennelse fra obligasjonseierne.

DnB Nor Markets har vært rådgiver for RXT i forbindelse med denne prosessen.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere