NA24.no

Ny storbank setter opp renten

Thor-Christian Haugland,Konserndirektør kommunikasjon i SpareBank 1 SR-Bank
Thor-Christian Haugland,Konserndirektør kommunikasjon i SpareBank 1 SR-Bank Foto: Paul Weaver/SpareBank 1 SR-Bank /Montasje
Sist oppdatert:
Nå kommer rentehoppene fra bankene.

Etter å ha sittet på gjerdet en stund, så er har bankene startet å sende ut rentebeskjeden til sine kunder. Først ute var DnB, som økte boligrenten fra 3,15 prosent til 3,40 prosent.

Nå er en ny storbank klar.

SpareBank 1 SR-Bank besluttet torsdag ettermiddag å justere opp renten på innskudd og utlån. Beste boliglånsrente økes med 0,25 prosentpoeng til 3,60 prosent. For førstehjemslån blir renten justert opp med tilsvarende til 3,50 prosent.

- Økende press på innskuddsrenten og høyere innlånskostnader medfører at banken nå hever renten på innskudd og utlån. For noen av bankens utlånskunder vil dette resultere i justeringer utover 0,25 prosent, heter det i meldingen fra banken.

De nye betingelsene vil for nye lån gjøres gjeldende fra 23. mai og fra 13. juli for eksisterende lån og innskudd. SR- Bank er en del av Sparebank 1 Gruppen. Ifølge reglene for denne banksammenslutningen må rentesettingen gjøres for hver enkelt del av gruppen, men ofte følger banker i gruppen opp rentevedtakene til de andre bankene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere