NA24.no

Nå skal han styre statskanalen på rett kjøl.
Nå skal han styre statskanalen på rett kjøl. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Ny styreleder i NRK er klar

Sist oppdatert:
Overtar etter William Nygaard.

Ifølge Kulturdepartementet, er 59 år gamle Birger Magnus utnevnt som ny styreleder i NRK.

- Med Birger Magnus har NRK fått en styreleder med svært solid bakgrunn fra mediebransjen og utvikling av digitale satsinger. Magnus har dessuten erfaring som styreleder og -medlem for en rekke virksomheter. Styret for øvrig er bredt sammensatt, sier kulturminister Thorhild Widvey (H).

Magnus har sin fartstid fra Schibsted - som uavhengig styreleder og -medlem, tidligere konserndirektør og stedfortredende konsernsjef.

- Fortjener friskt blod
Den forrige styrelederen, William Nygaard, meldte i mai fra om at han ikke ønsket å stille til en tredje periode som styreleder.

– Ny regjering fortjener friskt blod i vervet og nytt styre bør stå fritt til å fornye foreliggende strategier i et lyttende og tillitsfullt samarbeid med administrasjonen, skrev Nygaard i et brev til Kulturdepartementet.

Ifølge Kampanje, har advokat og leder for 22. juli-kommisjonen Alexandra Bech Gjørv blitt tilbudt stillingen - men takket nei.

Det nye styret er som følger:

Birger Magnus, Bærum. Styreleder (ny). Uavhengig styreleder og styremedlem, tidligere konserndirektør og stedfortredende konsernsjef i medieselskapet Schibsted.

Gunvor Ulstein, Nestleder (ny). Konsernsjef i Ulsteingruppen og daglig leder i Ulstein Shipping.

Audhild Gregoriusdotter Rotevatn, Ålesund (innvalgt i styret i 2010). Daglig leder i Allkunne A/S, tidligere journalist og programleder i NRK og Kanal 24.

Geir Bergkastet, Moelv (ny). Direktør Høgskolen Lillehammer. Tidligere direktør for Oslo Kinematografer 2006-2013. Rogaland teater og Nationaltheatret

Ellen Inga O. Hætta, Kautokeino (ny). Rektor ved Samisk videregående skole og reindriftsskole i Kautokeino. Tidligere statssekretær og direktør for Reindriftsforvaltningen.

Varamedlem: Cato Hellesjø, Oslo. (ny) Daglig leder i Kollektiv- transportproduksjon AS. Tidligere adm. dir og konsernsjef i Avishuset Dagbladet AS.

Varamedlem: Silje Aspholm Hole (ny). Direktør for strategi og samfunnskontakt SIVA. Tidligere journalist, redaktør og analytiker i flere selskaper.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere