*Nettavisen* Økonomi.

Ny svenske tar over SAS

Foto: (SAS)

Rickard Gustafson (46) er neste svenske ut som skal redde flyselskapet.

16.09.10 10:36

Etter at Mats Jansson har ledet SAS siden 2007, har styret i flyselskapet valgt den 46 år gamle svensken Rickard Gustafson som ny leder i selskapet. Han kommer fra jobben som konsernsjef i Codan/Trygg-Hansa, ifølge en pressemelding.

- Rickard Gustafson er en erfaren leder med enorm internasjonal erfaring som har vist at han kan skape gode resultater, skriver styreleder Fritz Schur i en melding.

Finansbakgrunn
Gustafson kommer fra finans- og forsikringsbransjen, og er utdannet sivilingeniør med fokus på industriell økonomi. Han har tidligere vært konsernsjef i GE Capital i Norden. Gustafson har altså ingen erfaring fra flybransjen, og dens tungrodde system med en lang rekke fagforeninger i flere land. Likevel mener SAS-styret at svensken er rett mann for jobben.

- Hele styret er enige om at Gustafson er rette person til å ta for seg utfordringene i SAS, samt å gjennomføre Core SAS-strategien og sikre lønnsom vekst, skriver Schur.

Gustafson kommer fra finans- og forsikringsbransjen, og er utdannet sivilingeniør med fokus på industriell økonomi. Han har tidligere vært konsernsjef i GE Capital i Norden.

Dagens konsernsjef Mats Jansson forlater sin stilling i oktober, mens Gustafson ikke tiltrer før i mars 2011. I mellomtiden skal visekonsernsjef John Duehom styre selskapet.

- SAS er et spesielt og unikt selskap i Skandinavia. De siste fem årene har det blitt gjort et enorm arbeid for å skape en plattform for fremtiden. Jeg ser fram til å bygge videre på dette grunnlaget sammen med alle ansatte i SAS, sier Gustafson.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.