NA24.no

Ny svenskekamp for DnB

Sist oppdatert:
Svein Aaser og DnB Nor er irritert over en meget kritisk svensk avisartikkel.

DnB Nor er kastet inn i en ny svenskekamp etter at det svenske avisen Dagens Industri igjen skriver en meget kritisk artikkel om forholdene rundt samarbeidet mellom Skandia Liv og DnB Nor.

Det er fire år siden livselskapet Skadia Liv overførte sin kapitalforvaltning til DnB Nor-konsernet. DnB Nor betalte 3,2 milliarder kroner.

- Vi kommenterer ikke kundeforhold, sier kommunikasjonsdirektør Jarl Veggan overfor NA24.

Han klarer likevel ikke å holde seg.

- Vi tar avstand fra artikkene. Vi overfakturerer ikke og bryter ikke reglene til Finansinspektionen, sier Veggan, som dermed ikke ønsker å kommenterer saken ytterligere.

Oppsiktsvekkende opplysninger
Ifølge Dagens Industri har samarbeidet mellom DnB Nor og Skandia Liv vært preget av overfakturering, forvaltningskamp og personkonflikter. Dagens Industri opplyser også at det i avtalen mellom Skandia Liv og DnB Nor står at den norske storbanken har anledning til å overfakturere Skandia Liv.

Når DnB Nor gjør aksjehandler for Skandia Livs regning, betaler livselskapet for høy kurtasje, og pengene går dermed tilbake til DnB, skriver Dagens Industri. Opplysningene er oppsiktsvekkende, på bakgrunn av at slik såkalt soft commision ikke er lovlig i Norge.

Ifølge Dagens Industri er dette også i strid med den svenske Finansinspektionens regler.

Bråk fra dag én

Det er ikke førstegang det omstridet forvaltningsoppdraget til DnB Nor er oppe til diskusjon. For tre år siden var Skandia Liv-avtalen sentralt i en større rapport rundt den svenske finanskonsernet Skandia.

Kunder i Skandia Liv-delen mente at DnB-avtalen ga dem en dårlig uttelling ved at man fikk en god pris for denne virksomheten, som tilfalt konsernet. I tillegg til dette mente man at DnB-avtalen ikke var gunstig for Skandia Livs kunder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere