NA24.no

Oslo Børs, høststemning, Børsen, aksjer
Oslo Børs, høststemning, Børsen, aksjer Foto: Solum, Stian Lysberg (Scanpix)

Ny topp på børsen

Sist oppdatert:
Norsk Hydro er i skuddet på positiv børs. Ny årsbeste torsdag.

Oslo Børs har fått skikkelig vind i seilet torsdag formiddag.

Rett etter åpning sendes hovedindeksen opp til 331,59 poeng, som er like over den gamle årsbestenoteringen. Oppgangen er på 1,32 prosent.

Hydro stiger med konkurrent
Norsk Hydro blir sendt opp 4,46 prosent til 40,80 kroner.

Det skjer etter at den amerikanske aluminiumsprodusenten Alcoa overrasker markedet med bedre resultater enn forventet. Analytikerne lå inne med estimater som tilsa nok et underskudd, men selskapet klemmer til med et overskudd.

Selskapet viser bedring etter at metallprisene har steget samtidig som kostnadskutt også nå blir synlig i resultatene.

Les mer: Overraskende Alcoa-pluss

Bulkopptur
Bulkrederiene fortsetter oppturen.

Ratene er på full vei opp igjen. Det meldes om solid oppgang i både spotmarkedet. I tillegg har papirmarkedet utviklet seg positivt. Baltic Dry Index steg 4,3 prosent i går, og kunne notere seg for den bratteste oppgangen på tre måneder.

Belships stiger 7,69 prosent til 7 kroner, mens Jinhui Shipping løftes 4,35 prosent til 19,20 kroner. Golden Ocean løftes 2,22 prosent til 8,30 kroner.

Kjell Inge Røkkes Aker har posisjonert seg i forkant av en forestående ekstraordinær generalforsamling i Det norske oljeselskapet. Gjennom ulike transaksjoner har Aker økt aksjebeholdningen i Det norske til 23,87 prosent. Generalforsamlingene i både Det norske og Aker Exploration skal stemme over fusjonsforslaget fra selskapene. Formålet er å slå sammen de to oljeselskapene og danne en sterkere aktør på norsk sokkel.

Aksjekursen i Det norske stiger 2,26 prosent til 49,70 kroner, mens Aker Exploration er foreløpig ikke omsatt.

Les mer. Røkke øker i Det norske

Bredt opp i Europa
Stemningen på de europeiske børsene karakteriseres kan karakteriseres som bred oppgang.

I Frankfurt er DAX-indeksen opp 1,22 prosent, mens CAC 40 i Paris stiger 1,51 prosent. London-indeksen FTSE 100 er opp 1,14 prosent.

Senere torsdag ettermidddag er det rentemøte i både Bank of England og i Den europeiske sentralbanken. Det er ventet uendret rente på henholdsvis 0,5 og 1,0 prosent.

Hos de norsdiske nabobørsene er det også en gemyttlig tone som setter standarden. I Stockholm og København er OMX-indeksen opp henholdsvis 0,97 og 0,90 prosent. Helsingfors-børsen stiger 1,06 prosent.

Opptur i Asia
Torsdag steg Asia-børsene for tredje dag på rad.

Det var sterke australske jobbtall som påvirket børsene i regionen. Rapporten fra de australske statistikkmyndighetene viser at arbeidsgiverne i landet ansatte flere enn de sa opp i forrige måned.

Morgan Stanleys Asia-indeks var opp 0,9 prosent til 118,15 poeng torsdag morgen norsk tid.

Les mer: Asiabørsene i god form

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere