*Nettavisen* Økonomi.

Ny toppmegler slutter i Alfred Berg

Nå slutter en av Alfred Berg-sjef Ove Guseviks mest betrodde menn. Fenomenet Pareto blir neste stopp.

10.04.06 13:08

Trond Thomson har siden 1996 jobbet i tospann med avtroppende administrerende direktør Ove Gusevik i Alfred Berg ABN Amro. Nå forlater han både Gusevik og Alfred Berg ABN Amro.

NA24 - din nye næringslivsavis

Flere milliarder
Sammen utgjorde de det ledende rådgivningslaget innen kraftbransjen i Norge og Norden, og har i løpet av de siste ti årene hatt de fleste store kraftselskapene i Norden på kundelisten. Hafslund, finske Fortum, svenske Vatenfall og E.ON Sydkraft, Statkraft, Statnett, Agder Energi, Trondheim Energi og BKK for å nevne noen.

I løpet av de tiårene duoen har holdt på, har de meglet energiaksjer for flere milliarder kroner.

Først jobbet de sammen i gamle Elcon Securities, så spilte de viktige roller da de tidligere Elcon-ansatte stiftet First Securities.

- Hvordan vet du det
Thomson og Gusevik sa begge opp sine stillinger i First Securities høsten 2003. Thomson tiltrådte i Alfred Berg ABN Amro 1. januar 2004.

- Jeg har faktisk hatt to veldig fine år i Alfred Berg. Jeg har fått jobbet med energisektoren på norsk, nordisk og internasjonal basis sammen med ABN Amros globale energiavdeling, sier Thomson til NA24.

- Og du skal til Pareto hører jeg?

- Hvordan vet du det? Det har jeg ingen kommentar til, avslutter Thomson.

Et bra supplement
Administrerende direktør Kris Jakobsen i Pareto Securities bekrefter imidlertid at Thomson skal til John Fredriksens hoffmegler.

- Thomson blir et bra supplement til Paretos corporate team, sier Jakobsen til NA24.

Trond Thomson var tidligere i år ansvarlig for en verdivurdering av Statkraft hvor kraftgiganten ble verdsatt til rundt 120 milliarder kroner .

40 millioner til folket
Ifjor torpederte rådgiveren salget av Skjerstad Kraftlag på en generalforsamling for så å selge det videre med en gevinst på over 45 millioner kroner, tilsvarende rundt 50 prosent .

Nå skal Thomson jobbe med eiendom hos Pareto.

Som NA24 skrev sist onsdag har Ove Gusevik sagt opp som Alfred Berg ABN Amro-sjef for å bli investor og styregrossist på heltid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag