NA24.no

Ny toppnotering for bitcoin


Natt til torsdag ble en bitcoin omsatt for rekordhøye 14.475 dollar (119.958 kroner) i Asia-handelen. Dagen før passerte bitcoin 12.000 dollar for første gang.
Natt til torsdag ble en bitcoin omsatt for rekordhøye 14.475 dollar (119.958 kroner) i Asia-handelen. Dagen før passerte bitcoin 12.000 dollar for første gang. Foto: Roslan Rahman (AFP)
Sist oppdatert:
Investorer fortsetter å kaste seg over bitcoin, og valutaen verdsettes nå til over 14.000 dollar.

I midten av januar var kursen for én bitcoin 752 dollar, men nettvalutaen har hatt en enorm vekst i år. Den siste måneden har økningen vært dramatisk.

Les også: Stavrum: Fristende, men farlig

Natt til torsdag ble en bitcoin omsatt for rekordhøye 14.475 dollar (119.958 kroner) i Asia-handelen. Dagen før passerte bitcoin 12.000 dollar for første gang.

Bitcoin ble etablert i 2009 som en del av en kryptert programvare og har ingen sentralbank i ryggen.

Den voksende etterspørselen etter bitcoin forklares med en økende aksept blant tradisjonelle investorer for oppfinnelsen. Bitcoin ble i sin tid regnet som en valuta forbeholdt datanerder og finanseksperter.

Men enkelte, deriblant USAs sentralbank, har advart mot at bitcoin kan true stabiliteten i pengeøkonomien. Frykten for en boble øker i takt med bitcoinens verdi, og et krakk kan bli dramatisk.

– Bitcoin fremstår nå som et tog uten bremser, sier Shane Chanel i Sydney-baserte ASR Wealth Advisers.

Stadig flere aktører kaster seg nå inn i nettvalutamarkedet, men en form for korreksjon er uunngåelig, påpeker han.

Amerikanske myndigheter åpnet forrige uke for å inkludere bitcoin i handel med såkalte futures, kontrakter for fremtidig salg og kjøp av valutaen i framtiden, på store børser.

Valutaen brukes til å kjøpe alt fra narkotika på det mørke nettet til øl på ordinære puber.

(©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere