NA24.no

Ny toppsjef i Clavis Pharma

Foto: MAURICIO LIMA (AFP)
Sist oppdatert:
Farmasiselskap har ansatt ny administrerende direktør.

Det norske farmasiselskapet med fokus på kreftmedisin, Clavis Pharma ASA, har ansatt Olav Hellebø som administrerende direktør.

Han kommer fra selskapet UCB Pharma og vil lede selskapet når det nå går over i en ny fase med klinisk og kommersiell utvikling internasjonal. Han tiltrer i Clavis Pharma 1. februar 2010.

Olav Hellebø har omfattende ledererfaring fra internasjonale farmasivirksomheter basert i Europa og USA.

Han kommer fra stillingen som konserndirektør i UCB Pharma med ansvar for virksomheten innen Inflammasjonsbehandling. Der har han bygget opp og ledet selskapets globale organisasjon med ansvar for den vellykkede registreringen og lanseringen av legemiddelet Cimzia® for behandling av reumatoid leddbetennelse og Crohn’s sykdom. Fra 2003 til 2004 var Hellebø operasjonell direktør i Novartis Storbritannia og forut for det hadde han en rekke stillinger i selskapet Schering Plough, sist i deres divisjon for bioteknologi innen onkologi i USA. Hellebø er utdannet ved Hofstra University i New York og er MBA fra IESE i Barcelona.

- Jeg er glad for å kunne ønske Olav Hellebø velkommen til Clavis Pharma, sier styreformann Keith McCullagh.

Nåværende administrerende direktør Geir Christian Melen ventes å fortsette i selskapet som rådgiver for ledelsen frem til sommeren.

- Jeg vil takke Geir Christian for hans viktige bidrag til Clavis Pharma gjennom de siste to årene, sier Keith McCullagh.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere