NA24.no

Ny toppsjef i Danske Bank

Styret i Danske Bank har ansatt Eivind Kolding som ny toppsjef med tiltredelse 15. februar 2012. Han avløser Peter Straarup.
Styret i Danske Bank har ansatt Eivind Kolding som ny toppsjef med tiltredelse 15. februar 2012. Han avløser Peter Straarup. Foto: Danske Bank
Flere endringer i ledelsen.

Styret i Danske Bank har ansatt Eivind Kolding som ny toppsjef med tiltredelse 15. februar 2012. Han avløser Peter Straarup som går av med pensjon samme dag.

Eivind Kolding gikk i dag av som styreleder og trakk seg fra de tre bestyrelses utvalg han var medlem av. Han fortsetter som medlem av det danske styret, inntil han overtar som konsernsjef 15. februar 2012.

- Det er med stor glede at styret presenterer Eivind Kolding som ny administrerende direktør i den danske banken. Eivind Kolding har åpenbare kvalifikasjoner for jobben og har vist fremragende resultater i sin karriere. Utnevnelsen ble gjort etter en grundig prosess der styret har vurdert både interne og eksterne kandidater, sier styreleder Ole Andersen i en melding.

- I mellomtiden trekker Peter Straarup seg etter 13 år som administrerende direktør og totalt 43 år i banken. Styret ønsker å uttrykke sin store takknemlighet og takker han for den meget betydelige innsatsen som Peter Straarup har gjort for danske Bank, sier Andersen i meldingen.

- Jeg ser frem til å jobbe tett sammen med denne dyktige ledelsen for å bringe den danske banken tilbake i front. Danske Bank har ett meget betydelig potensial som blir jobben min å realisere sammen med våre mange gode medarbeidere til fordel for kunder og aksjonærer, sier Eivind Kolding i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere