Ny toppsjef i Nordea

Konsernsjefen trekker seg, men finanskonsernet trengte ikke gå langt for å finne erstatteren.

Nordeas Lars G. Nordström trekker seg fra stillingen som konsernsjef med virkning fra april 2007. Det er i forbindelse med selskapets ordinære generalforsamling at Nordström har valgt å gå av.

NA24 - din næringslivsavis

I dag har styret i Nordea utnevnt Christian Clausen som etterfølgeren. Dermed ble det ikke norske Tom Ruud som fikk det attraktive jobben.

- Lars G. Nordström er en av de mest respekterte og erfarne banklederne i Nord-Europa og gjør en imponerende jobb som konsernsjef i Nordea. Vi har vært gjennom en vellykket omdanning av Nordea til en fokusert og resultatorientert organisasjon som leverer konsistente og sterke resultater, skriver styreformannen Hans Dalborg i Nordea i en pressemelding.

Nordea er også overbevist på at de har ansatt den rette mannen til jobben.

- Vi er overbevist om at vi i Christian Clausen har valgt den mest kvalifiserte og best egnede kandidaten til å etterfølge Lars, fortsetter styreformannen.

Nordström mener det er naturlig at han trekker, og er full av lovord om den nye konsernsjefen.

- Etter å ha gjennomført de fleste målene våre godt før tidsplanen og med et sterkt team og den fremtidige strategien på plass finner jeg det naturlig å trekke meg tilbake neste år. Jeg kjenner Christian fra et meget nært samarbeid i mer enn seks år. Med hans brede erfaring og hans personlige og faglige kompetanse er han et ypperlig valg, sier Lars G. Nordström i forbindelse med pressemeldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.