NA24.no

Administrerende direktør i RiksTV, Christian Birkeland, lanserer denne høsten flere nye tjenester. Nå blir nettet tatt i bruk i tillegg til distribusjonen gjennom det digitale bakkenettet.
Administrerende direktør i RiksTV, Christian Birkeland, lanserer denne høsten flere nye tjenester. Nå blir nettet tatt i bruk i tillegg til distribusjonen gjennom det digitale bakkenettet. Foto: Riks Tv

Ny toppsjef i RiksTV

Christian Birkeland tar over i TV-selskapet.

Christian Birkeland (42) er utpekt som ny administrerende direktør i Riks TV AS. Birkeland har vært konstituert i den samme stillingen siden Espen Thorsby forlot selskapet i juni 2010.

Under generalforsamlingen i forrige uke ble Kristenn Einarsson valgt til ny styreleder i RiksTV AS. Og nå ble det klart at Christian Birkeland blir permanent som øverste leder av den daglige driften i RiksTV AS. Med det er viktige brikker kommet på plass.

- I ansettelsesprosessen har styret brukt et eksternt hodejegerbyrå, og i sterk konkurranse med flere kandidater er jeg glad for at det er Christian Birkeland som står igjen, sier styreleder Kristenn Einarsson.

- Jeg har vært konstituert i snart ett år, så det blir ingen store endringer. Det blir å fortsette som før ved å tilby best mulig produkter til eksisterende og nye potensielle kunder. Konkurransen er tøff, men vi har virkelig klart å levere både antall kunder, markedsandeler og også på bunnlinjen i 2010, sier Christian Birkeland.

RiksTV under Birkeland som konstituert sjef leverte i 2010 sin første positive bunnlinje. Tall for 2010 viser et driftsresultat på 39,2 millioner NOK etter avskrivninger – og en omsetning på 897,2 millioner NOK.

- Vi ser at vi får betalt for godt arbeide fra hele organisasjonen over lengre tid. Visst har det vært tøffe tak, men det er gledelig å se at det nytter. Vi er nå blitt landets nest største TV-distributør -og vi tilbyr stadig flere kanaler og tjenester som kundene setter stor pris på, sier Birkeland.

Birkeland er sivilingeniør og har utdannelse fra NTNU i Trondheim. Han jobbet i 11 år hos konsulentselskapet Accenture før han i 2006 startet i RiksTV – og da med linjeansvar for teknologi, utvikling og operasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere