NA24.no

Ny utbyttefest for Fredriksen

Sist oppdatert:
Seadrill gir over 1,2 milliarder kroner tilbake til aksjonærene. John Fredriksen får mest.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Riggselskapet Seadrill fortsetter å betale utbytte til aksjonærene. Det er klart etter at selskapet la frem sitt resultat for første kvartal tirsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Samtidig ble det klart at det blir det siste resultatet konsernsjef Kjell E. Jacobsen kommer til å legge frem som Seadrill-sjef. Han slutter nå av personlige grunner.

NA24-TV:Se presentasjonen her

Seadrill har bokført en gevinst på 148 millioner dollar fra aksjesalget i Apexindo Pratama Duta. Det er med på å dra opp resultatet for første kvartal.

Før skatt satt Seadrill igjen med et resultat på 272,1 millioner dollar, noe som er en oppgang fra 183,7 millioner dollar i tilsvarende periode i fjor. Ifølge estimater innhentet av SME Direkt på vegne av TDN Finans ventet analytikerne et resultat før skatt på 245 millioner dollar.

Store gevinster
John Fredriksens riggselskap har gjort en kule på flere av investeringene de har foretatt seg. Blant annet har de en urealisert gevinst på 173 millioner dollar i Pride, samt en gevinst på 8 og 5 millioner dollar fra investeringene i henholdsvis Aker Drilling og Odfjell Invest.

I tillegg kommer Seadrill til å få en gevinst på 80 millioner dollar fra salget av den oppjekkbare riggen «West Titania» til Seawolf. Gevinsten vil bli bokført i andre kvartal som andre inntekter.

Driftsinntektene falt til 438,3 millioner dollar fra 479,2 millioner dollar i første kvartal 2007, men havnet likevel noe over forventningene på 435 millioner dollar. Driftsresultatet havnet på 110,1 millioner dollar i løpet av årets tre første måneder mot 205,5 millioner dollar i fjor, mens analytikerne ventet 111 millioner dollar.

Gir milliarder tilbake
For første kvartal vil Seadrill betale et utbytte på 0,60 dollar per aksje. Det blir 245,5 millioner dollar totalt eller rundt 1,23 milliarder kroner. Det innebærer at John Fredriksen gjennom Hemen Holding kan vente seg å få 396 millioner kroner i utbytte fra Seadrill.

Det ble samtidig klart at konsernsjef Kjell E. Jacobsen ønsker å slutte som toppsjef for Seadrill. Han vil tre inn i styret med oppgaver knyttet til organisasjonsutviklingen, kunderelasjoner og kommunikasjon til finansmarkedene. Driftsdirektør Alf C. Thorkildsen overtar som ny konsernsjef i Seadrill Management

Bestiller ny rigg
Seadrill har også lagt inn en ordre på en ny halvnedsenkbar dypvannsrigg ved Jurong-verftet i Singapore. Riggen vil koste 640 millioner dollar for levering i fjerde kvartal 2011. Dette gjør de fordi de venter at Petrobras fremtidsplaner vil medføre økt etterspørsel etter denne type rigger, og kan blokkere attraktiv verftskapasitet langt inn i 2012.

Byggeprogrammet for øvrig forløper som planlagt med bare små forsinkelser knyttet til levering av riggene «West Herculus» og «West Aquarius». De to semiriggene bygges ved Daewoo og er allerede forsinket med tre til fire måneder i forhold til opprinnelig leveringsdato.

- Resultatet de kommende kvartalene vil vise en sterk inntjeningsvekst og høye dividende utbetalinger, skriver Seadrill.

NA24-TV:Se presentasjonen her

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere