Ny utsettelse for Telenor

Foto: Knut Falch/SCANPIX

Milliardoppkjøpet i India er fortsatt ikke gjennomført.

23.01.09 16:13

Telenor varsler at oppkjøpet av Unitech Wireless vil drøye lenger enn tidligere antatt.

NA24 - din næringslivsavis

Transaksjonen i India ble nå utsatt for andre gang. I slutten av desember meldte Telenor at ferdigstillelse skulle skje i løpet av januar 2009, men nå venter de at oppkjøpet vil skje i løpet av første kvartal 2009.

- Stort og omfattende prosjekt
- Jeg vil ikke kalle det utsettelse. Det tar lengre tid å sluttføre transaksjonen enn tidligere kommunisert, sier informasjonsdirektør Pål Kvalheim i Telenor til NA24.

At de nå for andre gang må varsle at dette tar lenger tid skyldes at det er en del som må på plass.

- Dette er et utttrykk for at dette er et stor og omfattende prosjekt, sier Kvalheim til NA24.

Jobber med finansieringen
Det Telenor jobber med er å få på plass er blant annet tårnleieavtaler. Informasjonsdirektøren kan heller ikke si når de vil presentere finansieringsplanene for opplegget.

I desember gjorde Telenor det klart at en avklaring rundt finansieringen av oppkjøpet kan komme noe før. De har hentet inn Deutsche Bank som rådgivere for å velge finansieringsalternativer. Telenor vurderer fortsatt en emisjon, men det er ikke bestemt om det blir det eneste alternativet.

Siden de annonserte en emisjon på 12 milliarder kroner fikk aksjen hard medfart på børsen. Reaksjonene fikk Telenor til å revurdere finansieringsalternativene. Den norske telekjempen venter nå å ha en avklaring vedrørende finansiering av investeringen ved eller før fullføring av Unitech Wireless-transaksjonen.

Les mer: Milliardforsinkelse for Telenor

- Telenor er fremdeles trygg på at alle vilkår vil bli oppfylt innenfor den indikerte tidsrammen, inkludert avtaler om infrastrukturdeling, som vil muliggjøre en rask og kostnadseffektiv utrulling, skriver Telenor i en pressemelding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.