NA24.no

(Scanpix)

Nyboligsalget faller i USA

Sist oppdatert:
Antall solgte nye boliger ble lavere i februar, men januar ble revidert opp.

Salget av nye boliger falt med 1,3 prosent til 590.000 i februar på basert på årlig salgstakt. Det viser ferske tall fra det amerikanske handelsdepartementet.

NA24 - din næringslivsavis

Selv om det var det laveste nivået på 13 år er det bedre enn hva markedet hadde forventet. Økonomene ventet ifølge Bloomberg News at nyboligsalget ville falle til 575.000 i årets februar. På ett år har nyboligsalget falt med 29,8 prosent, og boligprisene forsetter ned. Medianprisen har falt 2,7 prosent det siste året til 244.100 dollar.

Tilsvarende boligsalg for januar ble revidert opp til 601.000 fra opprinnelig meldte 588.000, men viser fortsatt et fall for fjerde måneden på rad.

New Home Sales - USA
Tallene for solgte nye boliger kommer månedlige fra det amerikanske handelsdepartementet og er basert på en spørreundersøkelse.

Omtrent samtidig kommer tall for brukte boliger, hvor kilden er en spørreundersøkelse gjort av bransjeorganisasjonen National Association of Realtors . Denne er større enn den for nye boliger, og dermed ansett som noe mer pålitelig.

Disse tallene er ikke blant dem som påvirker markedet mest. For det første er det store feilmarginer og svingninger fra måned til måned. For det andre kommer tallene senere enn tall for påbegynte boliger og nye byggetillatelser for samme måned.

For brukte boliger sesongjusteres tallet og man oppgir hva salget vil tilsvare som årlig takt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere