NA24.no


NEDGANG: Salg av nye boliger gikk kraftig ned i august 2017, sammenlignet med august 2016. Illustrasjonsfoto fra Gartnerløkka på Løren i Oslo.
NEDGANG: Salg av nye boliger gikk kraftig ned i august 2017, sammenlignet med august 2016. Illustrasjonsfoto fra Gartnerløkka på Løren i Oslo. Foto: Trond Lepperød

Nyboligsalget falt med 33 prosent

Sist oppdatert:
Det viser tall fra Boligprodusentenes Forening.

-Vi hadde et lavt salg i august i år sammenlignet med et rekordhøyt salg i august i fjor, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening i en kommentar i en pressemelding.

Nedgangen var altså 33 prosent fra august 2016. Totalt for 2017 har salget ligget 18 prosent under 2016-nivået.

- Det er salget av leiligheter som faller mest med en reduksjon på 31 prosent. Salget av eneboliger ligger 10 prosent under fjoråret, mens det er solgt 15 prosent flere småhus i år enn i fjor på samme tid, sier Jæger.

Samtidig øker byggingen av nye boliger med åtte prosent. Igangsetting av småhus og leiligheter ligger henholdsvis 27 prosent og 11 prosent over fjoråret, mens eneboliger ligger 8 prosent under.

Les mer om boligmarkedet her: Igangssetting av nye boliger på sitt høyeste på 35 år
Les også: Analytikerne tror boligprisene fortsetter å synke
Les også: Meglere tror på boligprisfall i Oslo i august

Du kan se hele presentasjonen til Boligprodusentenes Forening her (ekstern lenke, pdf).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere