NA24.no

Nye Arthur Andersen?

Sist oppdatert:
Stolt-Nielsens advokater frykter økonomisk ruin.

Ifølge en rettsbegjæring sendt inn av Stolt-Nielsens advokater, kan konkurs bli resultatet dersom det blir tiltale i prissjukssaken, skriver Dagens Næringsliv.

De norskkontollorte Kjemikaljetankrederiene Odfjell asa, Stolt-NielsenTransportation Group og Jo Tankers, samt japanske Tokyo Marine, er blitt etterforsket i USA og EU for ulovlig prissamarbeid. Odfjell har innrømmet prisjuks overfor amerikanske justismyndigheter, og har vedtatt en bot på 300 millioner kroner. Jo Tankers har vedtatt en bot på 134 millioner.

Det var Stolt Nielsen som varslet myndighetene om prisfiksingen. Som resultat av dette ble rederiet gitt immunitet for straffeforfølgelse. Men etter at det kom opplysninger i fjor om at Stolt-Nielsen hadde fortsatt det ulovlige prissamarbeidet ble amnestiet trukket tilbake. Også Europa-kommisjonen etterforsker rederiene for ulovlig prissamarbeid i europa

Da Arthur Andersen gikk under i 2002, mistet 84.000 mennesker jobben. Det er en dom i kjølvannet av Arthur Andersen-saken som bekymrer Stolt-Nielsens advokater. Dommen slo fast at det ikke var ført tilstrekkelig bevis for at dets ansatte handlet ut fra kriminelle hensikter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere