NA24.no

Nye avgifter fra Ryanair

Foto: ULRICH PERREY (EPA)
Se hva billigflyselskapet har funnet på nå.

I forrige uke droppet Europas største billigflyselskap «tjukkas avgiften». Dette har imidlertid ikke stoppet det irske flyselskapets kreativitet til å pålegge kundene nye avgifter.

NA24 - din næringslivsavis

Siste forslag fra Ryanair er å erstatte avgiften på innsjekkingen med en avgift på online-innsjekking og belaste de kundene som ikke skriver ut sitt boardingkort før de kommer til flyplassen.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Fjerner innsjekking
Flyselskapet vil fjerne innsjekkingen på flyplassene, og i stedet få kundene til å sjekke inn på nettet.

Ryanair vil belaste sine kunder med 40 euro, eller 300 kroner, hvis de ikke har skrevet ut boardingkortet selv. Samtidig vil billigflyselskapet fjerne avgiften på 10 euro på innsjekkingen, og i stedet legge på en avgift på online-innsjekking på 5 euro per person per tur. Innen første oktober i år vil Ryanair ikke ha en innsjekkingsskranke på de 146 flyplassene selskapet har i sin ruteplan.

Det irske flyselskapet melder at de vil starte avgiftene på alle nybookinger, inkludert de med spedbarn og innsjekket bagasje fra 20. mai. Ryanair går da over til online-innsjekking og kun bagasjedropp for sine passasjerer, for å spare kostnader. Innen første oktober i år vil Ryanair ikke ha en innsjekkingsskranke på de 146 flyplassene selskapet har i sin ruteplan.

Ryanairs eksentriske toppsjef, Michael O'Leary, uttaler at selskapet vil spare 50 millioner euro hvert år på å legge ned innsjekkingen på flyplassene. Flyselskapet har tidligere sagt at endringen vil føre til at 80 prosent av innsjekkings- og bagasjehåndteringsstillingene vil forsvinne.

Strammer inn
Av ytterligere nye tiltak fra Ryanair er i tillegg en innstramming for mindreårige passasjerer. Fra onsdag vil det ikke bli tillatt for passasjerer under 16 år å reise uten en voksen, heter det i meldingen fra selskapet.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere