*Nettavisen* Økonomi.

Nye boliglån ble billigere i oktober

Rentestatistikk fra SSB viser at boliglånsrentene falt fra september til oktober, samtidig som bankenes utlånsmarginer ble lavere. Foto: Jarl Fr. Erichsen (NTB scanpix)

Og bankene tjente mindre på de nye boliglånene.

02.12.15 10:22

Rentestatistikk fra SSB viser at boliglånsrentene falt fra september til oktober, samtidig som bankenes utlånsmarginer ble lavere.

I perioden falt utlånsrenten på nye boliglån til husholdningene med 0,18 prosentpoeng, til 2,60 prosent. For utestående boliglån, var utlånsrenten ned 0,04 prosent, til 2,92 prosent.

Banken hadde også lavere lønnsomhet på nye boliglån.

På nye boliglån ble utlånsmarginen, som er differansen mellom gjennomsnittlig rentesats på utlån og 3 måneders effektiv NIBOR ved siste virkedag i perioden, redusert med 0,15 prosentpoeng, til en margin på 1,49 prosent.

Samtidig var utlånsmarginen på utestående boliglån tilnærmet uendret på 1,81 prosent ved utgangen av oktober.

Også rentene på innskudd fra husholdninger er lavere. I oktober var denne renten ned 0,04 prosentpoeng til 1,14 prosent.

Rentestatistikken er basert på data fra et utvalg banker og kredittforetak. Utvalget skal dekke minst 30 prosent av foretakene totalt, og omfatte minst 75 prosent av summen av husholdninger, ikke-finansielle foretak og kommuneforvaltningens utlån/innskudd, opplyser SSB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.