NA24.no

Nye børsrekorder i New York

Sist oppdatert:
Aksjene på Wall Street klatrer opp til nye rekorder.

Børsene i USA stiger til nye rekorder, men det er en forsiktig åpning i New York.

NA24 - din næringslivsavis

Dow Jones starter tilnærmet helt flatt på 12974,33 poeng. Det er en oppgang på 0,10 prosent. Dermed har Dow Jones retningen mot den psykologiske grensen på 13.000 poeng. Følg utviklingen her.

Den samme utviklingen opplever de som følger de to andre nøkkelindeksene.

Ny topp
Aksjene på den brede S&P 500-indeksen er opp 0,12 prosent til 1.486,16 poeng. Det er det høyeste nivået siden rekordåret 2000. Teknologtunge Nasdaq er opp 0,10 prosent til 2.528,84 poeng.

Mandag la USAs nest største leketøysprodusent, Hasbro, opplevde et oppsving i sine resultater, mens det farmasøytiske selskapet Novartis opplevde en resultatvekst på 11 prosent. Produsenten av Kleenex, Kimberly-Clark Corp, fikk et første kvartal som var 64 prosent høyere enn tidligere. Alle disse tre selskapene slo forventningene i markedet.

Det konkurstruede flyselskapet Delta Air Lines reduserte underskuddet for første kvartal etter at omsetningen steg over 11 prosent i perioden. Flyselskapet håper komme ut av konkursmarerittet allerede denne uken.

Flere av bjellesauene på Dow Jones legger frem sitt resultat for første kvartal.

Verdens største kjøp
Det internasjonale aksjemarkedet følger også tett på oppkjøpet av ABN Amro. Den britiske storbanken Barclays blar opp 94 milliarder dollar, tilsvarende solide 563 milliarder kroner. Kjøpet vil være tidenes største innen finansnæringen og oppgjøre skjer i form av Barclays-aksjer. Det sammenslåtte finanskonsernet vil bli nest størst i Europa.

I forbindelse med oppkjøpet vil ABN Amro selge LaSalle Bank til Bank of America for 21 millioner dollar. Dette vil en velfylt kasse til aksjonærene i samme selskap.

Flere milliardkjøp vil også få oppmerksomhet. Farmasigiganten AstraZeneca er i ferd med å kjøpe det amerikanske bioteknologiselskapet MedImmune. Summen på 15,6 milliarder dollar, eller 58 dollar per aksje, inneholder en betydelig premie. Fredag sluttet aksjen på 48,01 dollar fatet.

Dekker aksjer
Meglerhusene som dekker aksjene på Wall Street har sett nærmere på flere av tungvekterne. Legemiddelkjempen Pfizer har blitt nedgradert til nøytral fra en overvektanbefaling av Prudential Equity Group. Selskapet la i forrige uke frem sitt resultat for første kvartal. Meglerhuset er usikker på hva som skal være driverne i Pfizer i tiden fremover.

Deutsche Bank har sett nærmere på Exxon Mobil og mener at oljeselskapet er for høyt verdsatt. Aksjen kuttes fra kjøp til hold. Caterpillar blir jekket opp til nøytral fra en undervektanbefaling av Morgan Stanley etter å ha lagt frem en solid rapport.

Juniper Networks presenterer sitt resultat etter at Wall Street har tatt kvelden mandag. UBS har i forkant av resultatfremleggelsen hevet anbefalingen til kjøp fra hold.

Uro i Afrikas største oljeprodusent sender oljeprisen oppover. Det er i forbindelse med presidentvalget i Nigeria at markedet nå frykter for stopp i forsyningene fra det oljerikelandet. Dermed øker risikopremien ytterligere. Misstanke og beskyldninger om valgfusk florerer. I USA omsettes frontkontraktene på referanseoljen WTI for 64,38 dollar fatet i New York.

Følg utviklingen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere