NA24.no

Nye cruisemilliarder til Aker Yards

Cruiseskipet MSC Magnifica skal bygges av Aker Yards og fyller opp en allerede full ordrebok.

Aker Yards skal bygge det fjerde cruiseskipet av typen MSC Musica Class Cruise for rederiet MSC Cruises. Skipet vil få navnet MSC Magnifica og bygges ved Aker Yards verft Saint-Nazaire i Frankrike.

NA24 - din næringslivsavis

Totalt har kontrakten en verdi på 410 millioner euro tilsvarende 3,3 milliarder kroner. Levering er satt til 2010. Avtalen er avhengig av at finansieringen kommer på plass.

Fra før bygger Aker Yards de tre søsterskipene MSC Musica, MSC Orchestra og MSC Poesia. Skipene er 294 meter lang og like over 32 meter brede. Dermed kan de seile i Panama-kanalen.

MSC Magnifica vil ha plass til rundt 4.000 personer om bord. Skipet vil ha 1.275 passasjerlugarer, hvorav 80 prosent er utvendig.

Aker Yards er i ferd med å ferdigstille byggingen av MSC Orchestra som leveres i mai. Det tredje søsterskipet MSC Poesia vil leveres i 2008. I tillegg bygges det to andre cruiseskip slik at flåten til MSC Cruises innen 2009 vil bestå av ti skip som alle er bygget av Aker Yards.

Aker Yards virksomhet innen Cruise & Ferries har nå en ordrebok på 21 skip, hvorav 10 er cruiseskip. Liberty of the Seas leveres i april og er det tredje i serien verdens største cruiseskip.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere