Gå til sidens hovedinnhold

Nye forsinkelser for Snøhvit

Oppstarten av anlegget på Melkøya utsettes ytterligere.

Det var allerede kun et døgns tid inn i oppkjøringen av gassanlegget Hammerfest LNG at Statoil måtte melde om problemer med anlegget som da hadde vært stengt i tre måneder for større utskiftninger i kjøleanlegget.

Mandag melder Statoil om ytterligere forsinkelser i oppstarten for anlegget som mottar naturgassen fra Snøhvit-feltet i Barensthavet. Anlegget kjøler ned gassen til flytende form før den pumpes over på LNG-skip for eksport.

Nye 14 dager
- Slik det ser ut i dag vil anlegget tidligst være i produksjon om 14 dager, skriver Statoil i en pressemelding.

Innkjøring av anleggene etter fullført revisjonsstans ble påbegynt lørdag 7. november.

- Alle utskiftede og oppgraderte deler av kjøleanlegget ble startet opp og så ut til å fungere.

I løpet av innkjøringsfasen har det oppstått to tekniske utfordringer. Den første var en feil i anleggets hjelpesystemer. Denne feilen er utbedret. Den andre feilen, som oppsto senere i innkjøringsfasen, var knyttet til en elektromotor som er en del av kjøleprosessen. Det er nå besluttet at elektromotoren vil bli skiftet ut med en reservemotor som ligger lagret på Polarbase i Hammerfest, forklarer Statoil i meldingen.

Ifølge Statoil er arbeidet med utskifting av elektromotoren allerede startet og personell fra driftsorganisasjonen og leverandøren vil jobbe døgnkontinuerlig til anlegget igjen er klart til oppstart.

- De uforutsette feilene som har oppstått i innkjøringsfasen kan ikke relateres til arbeidet som ble utført under revisjonsstansen, sier Statoil.

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser