*Nettavisen* Økonomi.

Nye funn for DNO

DNO-aksjonærene kan glede seg over tre gode nyheter fra selskapet.

24.02.06 08:54

Goliat-feltet kan bli dobbelt så stort, det er målt sterke forekomster av gass på Nabrajah-9, samt gode oljefunn på Godah-1.

DNO opplyser i en melding at sidestegsbrønnen på Godah 1-brønnen på blokk 32 i Jemen er testet til en produksjonsrate på 1.839 fat olje pr dag.

Lisenspartnerne på blokk 32 er nå blitt enige om å bore en avgrensningsbrønn på Godah-strukturen, Godah 2. Produksjon fra Godah kan bli knyttet til produksjonsfasilitetene på Tasour-feltet for prosessering samt eksport.

Anslag fra Oljedirektoratet
Oljedirektoratet gikk like før jul ut og anslo at de utvinnbare oljeressurene var på 250 millioner fat på Goliat-feltet tilsvarende 100 milliarder kroner i bruttoverdi.

Anslaget fra Oljedirektoratet er et minimumsanslag, og nå sier både styreleder Sverre Bore for ENI Norge, som er operatør for feltet, og talsmann i Oljedirektoratet Johannes Kjøde, at anslaget er forsiktig.

- Det ligger i kortene, sier Bore til Dagens Næringsliv.

- Vi tror nok oppsiden er større en nedsiden, sier Kjøde til samme avis.

De vil ikke si hvor mye, men ifølge Dagens Næringsliv ryktes det om en dobling.

Skjekk utviklingen av DNO-kursen her

Positivt fra Jemen
I tillegg opplyser DNOs partner på Nabrajah, Oil Search, i en pressemelding at ble målt sterke forekomster av gass under boringen av kjellerseksjonen på Nabrajah-9 sidestegsbrønnen på 2.227 meters dyp.

Kjellerseksjonen på sidestegsbrønnen ble nådd på 2.205 meters dyp, nærmere 70 meter dypere enn den originale Nabrajah-9-borehullet.

«Sterke forekomster av gass er målt under boringen av toppen av kjellerseksjonen med påfølgende logging som bekreftet flere områder av interesse», skriver Oil Search i meldingen.

DNO har en eierandel på 56,67 prosent i Nabraja-9, mens Oil Search har 28,33 prosent og The Yemen company har 15 prosent. DNO er operatør.

Så langt fredag er prisen på nordsjøolje opp over en prosent til 61,16 dollar fatet for levering i april.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.