NA24.no

Nye kutt for NEAS

Sist oppdatert:
Eiendomsbestyrerne i Neas gikk på en smell i fjerde kvartal. Varsler nye kostnadstiltak.

Det børsnoterte selskapet NEAS varslet i januar at det ville gikk på en smell i siste kvartal i 2008. Dette skyldes lav utnyttelsesgrad i desember, som spesielt påvirker Consulting, og svake resultater i deler av Operations.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Resultatet for kvartalet er påvirket av engangseffekter på 13,1 millioner kroner. Av dette er 5,3 millioner kroner forbundet med samlokalisering av driften. Videre er 7,8 millioner kroner restrukturering i forbindelse med nedskalering av virksomhet. Dette omfatter nedbemanningskostnader, avvikling av biler og utstyr, samt nedskrivning av lager.

Driftsinntektene endte i fjerde kvartal på 115,1 millioner kroner, opp fra 103,5 millioner kroner i samme periode året før. Det ga et driftsresultat på minus 25,3 millioner kroner, mot minus 0,7 millioner kroner i fjerde kvartal 2007.

Resultatet før skatt endte på minus 26,3 millioner kroner, mot 0,2 millioner kroner i overskudd fjor.

Som en konsekvens av svake resultater ble det gjennomført et program for kostnadsreduksjon i 2008 med fulle effekt fra 1. januar. Nå varsler selskapet ytterligere tilpasning. I første kvartal blir det gjennomført ytterligere kostnadstilpasninger i størrelsesorden 15 millioner kroner.

Når det gjelder veien videre skriver styret at 2009 forventes å preges av lavkonjunktur i Norge.

- I lys av dette er NEAS hovedfokus å styrke selskapets finansielle stilling samt opprettholde en sterk og forutsigbar kontantstrøm i tiden fremover. Fokus fremover vil være å sikre lønnsomheten i konsernet gjennom blant annet ytterligere kostnadsreduksjoner i første kvartal 2009.

Styret vil foreslå at det ikke betales utbytte for 2008.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere