NA24.no

Nye kutt i oljeforbruket

Sist oppdatert:
Det internasjonale energibyrået spår ytterligere fall.

Det går frem av den månedlige månedsrapporten fra OECD-landenes energivaktbikkje, IEA, som er publisert onsdag.

NA24 - din næringslivsavis


I rapporten tar IEA forventet oljeetterspørsel med nye 570.000 fat per dag. Dermed forventer IEAs analytikere nå et fall i oljeetterspørselen i år på 1 million fat per dag sammenlignet med 2008. Det gir en gjennomsnittlig etterspørsel på 84,7 millioner fat per dag.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Det betyr at verdens oljeforbruk forventes å falle tilbake til 2006-nivå. Den mest drastiske etterspørselssvikten ventes å finne sted i USA, hvor IEA nå spår at oljeforbruket vil falle tilbake til 1998-nivå.

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

OPEC-landene, som er verdens svingprodusenter følger nå trenden, og i følge IEA reduserte OPEC-medlemmene produksjonen med 950.000 fat per dag i januar. I Desember lå OPEC-leveranser på 29 millioner fat per dag.

Verdens oljelagre fortsatte å øke, og foreløpige tall for OECD-området viste en økning i januar på drøye 8 millioner fat. Oljelagrene dekker nå 57 dager med forbruk, som er en liten økning.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere