*Nettavisen* Økonomi.

Nye kutt i vente

En fersk rapport fra den amerikanske sentralbanken kan tyde på nye rentekutt i nær fremtid.

Onsdag kveld presenterte den amerikanske sentralbanken sin rapport om den regionale økonomiske aktiviteten, kalt «den Beige Boken».

NA24 - din næringslivsavis

Svekket økonomisk aktivitet
Hovedbudskapet i rapporten er at de økonomiske forholdene har svekket seg. Rapporten presenterer de økonomiske utsiktene for de 12 Fed-distriktene. Ni distrikter meldte om svekket økonomisk aktivitet, mens tre meldte om ingen forandring fra den forrige rapporten.

Rapporten avdekket også at arbeidsmarkedet i mange av Fed-distriktene er på vei ned. Ved siden av dette er det ikke noen tydelige tegn på bedring i boligmarkedet. På den annen side meldte noen av distriktene om at det var få signaler på at ting ble verre.

Redusert konsum
I «den Beige Boken» står det også at forbruket blant konsumenter har sunket i de fleste, men ikke alle distriktene. Videre er kredittforholdene forverret ved at bankene strammer inn på lånebetingelsene. Samtidig svekkes etterspørselen etter forbrukslån.

«Boken» som har sitt navn etter fargen på omslaget, blir presentert rundt to uker før rentemøtene i the Federal Open Market Committee (FOMC). Rapporten inneholder informasjon om de økonomiske tilstandene i USA, innhentet fra de 12 Fed-distriktene. «Boken» baserer seg på informasjon fra banksjefer, intervjuer med økonomer, markedseksperter og viktige næringslivsledere.

Retningslinje for rentemøte
Siden «den Beige Boken» blir presentert før rentemøtene, kan investorer prøve å forutse noen av faktorene Fed vil vektlegge ved rentefastsettelse. Rentemøtene i FOMC avholdes omtrent hver sjette uke. Neste møte i FOMC vil være 29. og 30. april, der markedet forventer et rentekutt på enten 0,25 eller 0,5 prosentpoeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag