*Nettavisen* Økonomi.

Nye kuttrunder i Acta

Flere ansatte er i faresonen. De informeres nå.

12.05.09 09:47

- Ledelsen informerer i dag de ansatte om betydelige organisatoriske forandringer i virksomheten, heter det i en børsmelding fra Acta.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Det er fortsatt ikke klart hvor mange som blir berørt av nedbemanningene, men det vil være flere som må gå.

- Selv om Acta i stor grad kommer til å opprettholde kontornettverket, vil behovet for ansatte dessverre reduseres, opplyser selskapet.

I forbindelse med fremleggingen av første kvartal ble det gjort klart at Acta legger om hvordan de vil betjene kundene.

Formue avgjør kundeforholdet
Nå skal finansrådgiverne skille mellom rike og mindre kunder. De kundene større midler vil få personlig oppfølging, mens de mindre kundene må nøye seg med betjenes fra et kompetansesenter.

Nå skal Acta Asset Management bygges opp og det er her de kundene med større midler til investeringer vil får individuell rådgivning. Dette vil skje basert på konsesjoner til Acta Asset Management.

- Aktiviteten i Acta Kapitalforvaltning blir redusert, og selskapet får ansvaret for å betjene de mindre kundene gjennom sentrale kompetansesentra, skriver Acta.

Fikk skrape
Kredittilsynet melder mandag at de er klare med sin endelige tilsynsrapport etter tematilsyn i Acta Kapitalforvaltning, en av de største aktørene i sparemarkedet.

Sparekonsernet kommer ikke unna uten riper i lakken, da de får flere kritiske merknader. Flere forhold knyttet til virksomheten skal være i strid med gjeldende regelverk.

Les mer: Kredittilsynet kritiserer Acta

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.