NA24.no

Nye lønnskrav mot SAS

Sist oppdatert:
Ikke før er det ene problemet løst, før et nytt er på vingene.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

SAS Sverige kunne puste lettet ut da kabinpersonalet innstilte streiken og ble enige om den nye avtalen. Nå er det imidlertid nye lønnskrav som står for tur, ifølge borsen.dk.

NA24 – din næringslivsavis

I et intervju med svenske TV8 sier Per Winberg fra det svenske fagforbundet Transport at hans medlemmer skal ha en lønnsøkning på 14 prosent i løpet av de tre neste årene. Til sammenligning fikk kabinpersonalet 10,2 prosent.

– Det er vel rimelig å anta at det er det nivået lønnsstigningen skal ligge på de tre neste årene, sier Winberg, til TV8.

Tjener ikke penger
De siste ti årene har SAS hatt en omsetning på over 470 milliarder kroner, men det totale resultatet, utenom salg av eiendeler og engangsposter, har ikke selskapet tjent mer enn 1 million kroner. Det tilsvarer en margin på 0,0002 prosent, ifølge E24.se

Investorlegenden Warren Buffett har tidligere pekt på at den amerikanske flybransjen siden starten i 1903 ikke har tjent penger i det hele tatt. Og han la til at en fremsynt kapitalist som den 17. desember 1903 så brødrene Orville og Wilbur Wright vingle til værs i sin Flyer I, burde skutt den ned og spart investorer for hundre år med elendighet.

Les NA24 kommentarene: Hjelp, vi flyr! og Når politikere bygger fly

Det er lite som tyder på at lønnsomheten utenfor USA over tid har vært vesentlig bedre, noe SAS har vært et eksempel på de ti siste årene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere