NA24.no

Nye milliarder til Fredriksen

Sist oppdatert:
Skipsreder John Fredriksens SeaDrill har håvet inn nye kontrakter i milliardklassen.

Det er lekterriggene fra Smedvig-flåten som nå har sikret SeaDrill meget hyggelige kontrakter. SeaDrill vurderer for øvrig en utskillelse av lekterriggoperasjonen for børsnotering.

NA24 - din næringslivsavis

Begge de nye kontraktene er inngått med oljegiganten Chevron, og har en samlet verdi på heftig 359 millioner dollar, eller nærmere 2,4 milliarder kroner basert på en dollarkurs rett over 6,50 kroner. Varigheten for begge kontrakten er på fem år.

- De to kontraktene bekrefter det sterke markedet vi ser fremover, samtidig sikrer den en sterk kontantstrøm fremover, sier IR-sjef Jim Dåtland i SeaDrill til NA24 iMarkedet.

Forlenger T4
Den første kontrakten gjelder selvreisende lekteriggen T4. Chevron har forlenget den eksisterende kontrakten med fem år.

Oppstart på forlengelsen er i andre kvartal 2008, etter at riggen har gjennomført fem års klassing. Verdien på kontrakten er 156 millioner dollar, som gir en dagrate på 85.000 dollar per dag.

Riggen arbeider i dag utenfor kysten av Thailand.

Ratenivået er på nivå med en kontrakt SeaDrill inngikk for lekterriggen T8 tidligere i sommer, men Dåtland påpeker at kontraktslengden fire år lenger.

Kontrakt til nybygg
Den andre kontrakten fra Chevron gjelder lekteriggen T11 som er under bygging i Malaysia. Lengden på kontrakten er fem år fra levering fra verftet i juli 2008.

Kontraktsverdien er på 203 millioner dollar, som gir en meget sterk dagrate på 110.000 dollar.

- Isolert er dette den høyeste raten vi har hatt noen gang på en lekterrigg, sier Dåtland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere