NA24.no

Nye oljeangrep i Nigeria

Sist oppdatert:
Den militante gruppen som holder ni utenlandske oljearbeidere som gisler, skal mandag ha slått til mot flere mål i Nigerdeltaet. Oljeprisen stiger videre.

(NA24): Bevegelsen for frigjøring av Nigerdeltaet opplyste mandag i en e-post at opprørsgruppen har sprengt en rørledning brukt av Shell og et militært fartøy.

Ifølge e-posten skal ingen ha blitt skadet i angrepene.

Ledelsen i Shell sier til nyhetsbyrået AP at de ikke kjenner til at det er blitt utført angrep mot noen av selskapets installasjoner mandag.

Lørdag ble ni utenlandske oljearbeidere kidnappet på en lekter ved terminalen Forcados. I tillegg ble flere rørledninger ødelagt. Angrepene kom dagen etter at Bevegelsen for frigjøring av Nigerdeltaet annonserte en opptrapping av kampen mot utenlandske oljeselskaper i regionen.

Oljeprisen steg kraftig fredag, og oppgangen fortsetter i dag. Nordsjøolje for levering i april blir mandag formiddag handlet til 61,40 dollar fatet, en oppgang på 1,51 dollar i London.

Oljebørsen i New York holder stengt mandag på grunn av President's Day.

Bevegelsen for frigjøring av Nigerdeltaet hevder at utenlandske interesser utnytter landets oljerikdommer, og krever at Nigeria tar full kontroll over installasjonen for at befolkningen skal få en større del av inntektene.

Grupperingen har tidligere stått bak kidnappinger og angrep på oljeinstallasjoner med krav om løslatelse av opprørsledere.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere