*Nettavisen* Økonomi.

Nye overraskelser på Wall Street

Foto: SCANPIX/AFP

Dagen etter at Yahoo og Intel skuffet med sine kvartalsrapporter og sendte IT-aksjene kraftig ned, kommer det dårlig nytt også fra Apple og EBay. Men alt er ikke svart.

IT-aksjene falt markant onsdag, etter at Yahoo og Intel og skuffet med sine kvartalsrapporter etter børs tirsdag. Yahoo endte ned 13 prosent, Intel 12 prosent onsdag.

Dermed var det mange nervøse øyne på rapportene til tre andre viktige IT-selskaper etter børs onsdag: Apple, AMD og EBay.

Det ble to skuffelser og en gledelig melding.

Apple er ned 3 prosent i handel etter børs, etter å ha falt 3 prosent i ordinær handel. EBay har så langt falt 2 prosent i etterbørshandel, på toppen av minus 2 prosent i ordinær handel.

Chip-produsenten AMD, derimot, leverte tall som har sendt aksjen opp hele 13 prosent så langt etter børs, etter en oppgang på 4 prosent i ordinær handel.

Fokus på utsiktene
Etter at Apple-sjef Steve Jobs nylig offentliggjorde omsetningstall og volumer for fjerde kvartal, som var mye bedre enn ventet, var hovedfokus på selskapets utsikter for innværende kvartal. Det ble en skuffelse. Selskapet ser for seg et resultat pr. aksje på 38 cent pr. aksje av en omsetning på 4,3 milliarder dollar, mot en snittforventning i markedet på 48 cent og 4,67 milliarder dollar.

Også for nettauksjonsgiganten EBay er fokus på utsiktene, mer enn på det avleverte kvartalet, som innfridde forventningene, med et resultat etter skatt på 279 millioner dollar, opp fra 205 millioner, og en omsetning som økte fra 42 prosent til 1,33 milliarder dollar.

Men for hele 2006 venter EBay et resultat pr. aksje på 96 cent til 1,01 dollar, lavere enn markedets snittforventning på 1,02 dollar.

Ikke helsvart
Men alt var altså ikke svart i dag. For det første var skuffelsen over EBay og Apples tall klart mer moderat enn etter Intel og Yahoo tirsdag.

For det andre likte markedet rapporten til AMD. Intels hovedkonkurrent AMD kom med tall som indikerer at Intels problem i større grad er et Intel-problem enn et chipsektor-problem.

AMD fikk et overskudd på 96 millioner dollar i siste kvartal, mot minus 30 millioner dollar samme kvartal i fjor. Omsetningen økte 45 prosent til 1,84 milliarder dollar. Tallene var bedre enn ventet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.