Nye problemer med nettbank

Foto: Lien, Kyrre (Scanpix)

DnB Nors nettbank hadde problemer tirsdag.

26.04.11 13:06

- Ja, det stemmer at nettbanken har vært nede noen minutter, sier informasjonssjef Aud- Helen Rasmussen i DnB Nor til NA24. Problemene ble imidlertid løst ved lunsjtider tirsdag.

Rasmussen opplyser at det har vært ustabilitet i nettbanken, og at dette har rammet rundt en tredjedel av brukerne. Også selskapet aksjehandelsløsning var nede noen minutter. DnB regner med at problemene skal være løst raskt.

Store problemer i påsken
Onsdag klokken 13.00 i forrige uke ble Dnb Nors nettbanken tatt ned som varslet i fobindelse med sammenslåingen med Postbankens nettbank. DnB har tidligere meldt at sammenslåingen gikk på skinner. Problemer hos EDB Ergogroup og Nets førte imidlertid til problemer for banken kunder likevel.

Dette ble varslet alle våre kunder i god tid i forveien. Omtrent samtidig, cirka klokken 12.15, fikk EDB Ergogroup og Nets en feil hos seg som medførte at alle norske bankkunder fikk problemer med kortbruk i bankterminaler og minibanker. Vi var ajour med å rette opp dobbeltbelastninger varslet fra Nets onsdag kveld og torsdag morgen. Det viste seg imidlertid at de hadde en backlogg og sendte over nye dobbeltranser i løpet av langfredag ettermiddag. Disse har vi også ryddet opp i, sier informasjonssjef Aud-Helen Rasmussen til NA24.

Som Nettavisen tidligere har omtalt, har bankkunder over hele landet fått store pengebeløp sperret fra sin egen konto på grunn av en feil i bankenes betalingssystemer. Kunder som dro kortene sine flere ganger i bankterminaler, har fått trukket kontoen flere ganger.

Mange lesere har meldt om at varekjøp foretatt i hele forrige uke, spesielt onsdag 20. april , men også i dagene før og etter, er blitt belastet dobbelt, tredobbelt og opptil seksdobbelt på kontoen. Resultatet er at mange går gjennom påsken uten penger og må låne av venner eller familie.

Ifølge EDB Ergogroup oppsto et problem med bankenes betalingssystemer onsdag. Feilen skal ha vært rettet samme dag, skriver selskapet på sine nettsider. Tipsene fra leserne tyder på at problemene langt fra er over


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.