Nye riggkontrakter i boks

Det amerikanske riggkonsernet Pride har signert nye kontrakter for 2,1 milliarder dollar.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det store amerikanske riggkonsernet har sikret seg en rekke fem års kontrakter i brasiliansk farvann, samt en forlenget kontrakt for boring utenfor Egypt.

NA24 - din næringslivsavis

Det er den halvtnedsenkbare boreriggen Pride North America som er sikret tre år til med borearbeid utenfor Egypt. Raten er oppgitt til 443.000 dollar per dag med en justeringsklausul for det tredje året som kan gi 10 prosent høyere rate avhengig av markedsutviklingen. Riggen kan bore på inntil 7.500 fots havdyp.

Dypvannsriggene Pride Brazil og Pride Carlos Walter er begge utstyrt for boring på inntil 5.000 fot sikret nye fem års kontrakter på brasiliansk sokkel. Raten ligger på 295.000 dollar pr. dag inkludert en 15 prosents antatt bonus.

De to siste Pride-riggene som er sikret nye fem års kontrakter utenfor Brasil er Pride South Atlantic og Pride South America. Disse riggene kan arbeid på henholdsvis 4.000 og 1.500 fots havdyp. Ratene som er fremforhandlet ligger på henholdsvis 245.000 og 165.000 dollar per dag.

Samlet er kontraktene ventet å bety inntekter i størrelsesorden 2,1 milliarder dollar for Pride, med muligheter for ytterligere 200 millioner dollar i resultatbonuser.

Kontraktene er direkte forlengelse av de kontraktene riggene går på i dag. De løper i all hovedsak ut i perioden fjerde kvartal 2007 til tredje kvartal 2008.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.