NA24.no

Nye Russland-tiltak for norsk sjømat

- Russland har de siste årene vært Norges viktigste eksportmarked for sjømat. Med disse tiltakene gir vi næringen tid til å skaffe seg nye kunder, sier fiskeriminister Elisabeth Aspaker.
- Russland har de siste årene vært Norges viktigste eksportmarked for sjømat. Med disse tiltakene gir vi næringen tid til å skaffe seg nye kunder, sier fiskeriminister Elisabeth Aspaker. Foto: Audun Braastad (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Regjeringen åpner for at oppdrettsnæringen kan la fisken stå noe lenger i sjøen for å avhjelpe den vanskelige markedssituasjonen som følge av Russlands importforbud.

Samtidig utvides adgangen til å flytte deler av sildekvotene over til 2015.

- Russland har de siste årene vært Norges viktigste eksportmarked for sjømat. Med disse tiltakene gir vi næringen tid til å skaffe seg nye kunder, sier fiskeriminister Elisabeth Aspaker.

Kravene til miljø, fiskehelse og fiskevelferd for oppdrettsnæringen ligger fast. Oppdretter må holde seg til reglene for tetthet og antall fisk i hver merd og grensene for lus må overholdes. Mattilsynet er bedt om å sikre en rask oppfølging av lusetellingene og iverksette tiltak når det er nødvendig, for eksempel pålegg om behandling eller forsert utslakting.

- Det er avgjørende at vi ikke går på akkord med gjeldende miljøregelverk. Det vil kunne slå tilbake på næringen, sier fiskeriministeren.

Nærings- og fiskeridepartementet har siden importstansen ble innført 7. august hatt tett kontakt med næringsorganisasjonene for å drøfte tiltak som kan avhjelpe situasjonen. Tiltakene som nå iverksettes er kommet til etter tett dialog med sjømatnæringen.

- Næringen har kommet med konstruktive forslag som har gjort det mulig for regjeringen å handle raskt, sier fiskeriminister Elisabeth Aspaker.

Tiltakene som nå iverksettes kommer i tillegg til tiltakene som ble presentert 14. august.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere