Den nye rapporten er laget av det anerkjente Brookings Institute. De konkluderer med at omtrent 36 millioner amerikanere har jobber med høy sannsynlighet for automatisering.
Det innebærer at 70 prosent av oppgavene deres kan snart bli gjennomført av maskiner, med dagens teknologi, skriver MarketWatch.
Forskerne sier det kan skje om to år, eller 20. Men det vil skje.
Denne utviklingen er allerede godt i gang med Norge, med flere dagligvarebutikker som automatiserer og kutter bemannede kasser for kundene. Senest i går annonserte Coop i Bogstadveien i Oslo en ny butikk som har ansatte på dagtid, men er automatisert om natten. Det vil gi dem døgnåpent. Etter planen skal den åpne før sommeren.
Les mer: Coop åpner Norges første ubemannede døgnbutikk
Vil skje i Norge
Ifølge en rapport fra Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) er det liten grunn til å tro at dette ikke vil skje i Norge.
«Ifølge våre estimater har allerede 166-200.000 jobber forsvunnet i perioden 2009-2014. Hvis denne trenden fortsetter vil 35 prosent av jobbene ha forsvunnet til automatisering over en 20-års periode» står det i NHO-rapporten.
De amerikanske forskerne omtaler utviklingen som uungåelig. Norske arbeidere burde også stålsette seg for et helt annet arbeidsliv.

Han er en av verdenes ledende fremtidsforskere, og har en kraftig advarsel til Norge
Stemmestyrt hotellinnsjekk
Selskapet Google er i gang med pilotprosjekter for å bruke stemmestyring i hotellobbyer og simultanoversetting fra flere språk. Selvkjørende biler kan erstatte store deler av transportsektoren, og dagligvarehandelen både på andre siden av Atlanteren og her i Norge er godt i gang med å legge til rette for færre ansatte, og flere maskiner.
Assisterende professor ved York University i Toronto, Canada, mener det kan gå bra. Han beskriver at det kan skape økonomisk vekst, redusere priser og øke etterspørselen som igjen kan skape nye arbeidsplasser.
Det er imidlertid den samme gruppen som i tidligere omstillinger som vil rammes denne gangen også. Forskerne peker spesielt på ufaglærte arbeidsplasser i industriproduksjon, og personer som har administrative stillinger som sekretærer og konsulenter på kontor.
Disse har blitt truffet hardt blant annet i USA hvor industriproduksjonen har i stor grad blitt sendt utenlands, og gjennomføres i land med mye lavere lønnsnivå.
Hjemme i Norge er det mange bedrifter som ligger langt fremme i utviklingen er nettbutikken Komplett. I Sandefjord har de et enormt lager, hvor roboter henter frem varene, skanner dem og sender dem videre til kundene. De hentes foreløpig på lastebiler kjørt av lastebilsjåfører. Men det er neimen ikke sikkert om det vil være tilfellet i fremtiden.
Et annet eksempel er Posten, som har lansert en robot som kan både hente og levere brev til kundene.

Test av matpriser: Helt dødt løp i matkrigen
Remas pristriks: Dobbelt så dyr utenfor Oslo
