*Nettavisen* Økonomi.

Nye svake handelstall fra Kina

Ny handelsstatistikk fra Kina viser fallende import og eksport i september, et signal om fortsatt svak etterspørsel. Foto: Mstyslav Chernov (Wikimedia)

Fallende import og eksport for verdens nest største økonomi.

13.10.15 07:59

Ny handelsstatistikk fra Kina viser fallende import og eksport i september, et signal om fortsatt svak etterspørsel.

Importnedgangen var på 20,4 prosent fra september i fjor, mens eksporten falt mer moderate 3,7 prosent, skriver The Wall Street Journal.

Det gir en liten oppgang i overskuddet på handelsbalansen, fra 60,2 milliarder dollar i august til 60,3 milliarder dollar.

- Eksporten i september ser litt bedre ut enn forventningene. Men hvis du regner med sesongmessige faktorer, ser jeg ikke mye bedring i global etterspørsel, sier økonom Ma Xiaoping i HSBC til WSJ.

DNB Markets mener den kinesiske utenrikshandelen viser tegn til bedring.

- Sammenligner vi utviklingen i både eksport og import med fjoråret, er det fortsatt fall. Dette skyldes imidlertid både lavere råvarepriser og at spekulasjoner mot yuanen bidro til overfakturering av eksporten i fjor høst. Sammenlignet med august i år, steg eksporten til samtlige land med unntak av Taiwan. Og importen steg også, med videre oppgang i importen av råvarer, skriver DNB Markets-analytiker Magne Østnor i en morgenrapport.

Annonsebilag